Як молдавським виробникам вдалося дорожче продати суницю

Минулого тижня у продажу на молдавському ринку з'явилася перша місцева суниця, вирощена в теплицях. Ціна на неї на тимчасових «антикризових» ринках Кишиніва — $6,66/кг. Поодинокі виробники тепличної суниці пропонують свій товар в інтернеті ще дорожче. Причому це ціна мікроопту — продавці готові доставляти споживачам замовлення вагою не менше 5 кг (одне замовлення повинно бути не нижче $35). Що дозволило молдавським виробникам продати суницю за високими цінами?

Як молдавським виробникам вдалося дорожче продати суницю | MIZEZ

Передсвятковий ажіотаж

Вихід вітчизняної суниці на ринок збігся з великоднім тижнем, коли люди закуповували продукти для святкового столу, не зважаючи на витрати та інші складнощі. Навіть в тих супермаркетах, які не можуть похизуватися різноманітним асортиментом, були величезні черги. Перед Великоднем завжди значно збільшується попит на продукти, що призводить до їх подорожчання.

Люди масово скуповують овочі та фрукти, не оминаючи і ягоди. Як результат — фермери підвищують на них вартість, щоб мати можливість отримати якнайбільшу вигоду. Тому очікувати падіння цін можна лише після закінчення свят.

Необхідність продавати товар онлайн як один із факторів

Інша причина високих цін — позиція самих фермерів у період карантину. Раніше посередники відстежували найменші зрушення на гуртово-роздрібних ринках міст і своєчасно регулювали рівень закупівельних цін. Але коли фермери вимушено мають продавати товар в інтернеті з доставкою замовнику, за одну таку поїздку вони намагаються “відбити” всі ризики і витрати за цілий робочий день.

В асоціації «Pomuşoarele Moldovei» сподіваються, що ціни на суницю більш-менш збалансуються найближчим часом. А коли відкриються стаціонарні ринки, ситуація з ціноутворенням повернеться до попереднього стану.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf