Ситуація на ягідному ринку України

Експорт українських ягід і фруктів останніми роками активно розвивається. 

Про це у своєму матеріалі пише Seeds

Ситуація на ягідному ринку України Mizez

У 2019 році за кордон було експортовано на 14% більше цієї сировини, ніж у 2018 році. Найбільшу частину експорту складають ягоди та яблука. 

За словами директора компанії “Інсолар-Холод“ Анатолія Богдана, на українську лохину зараз доволі великий попит — як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Особливість цієї ягоди в тому, що вона погано зберігається, і тому її реалізують практично одразу після збору — у свіжому вигляді. 

Українські ягідні господарства заклали великі плантації лохини й через кілька років вийдуть на обсяги промислового плодоношення. Тому можна спрогнозувати те, що зовсім скоро виробники займуться ще й заморожуванням і переробкою цієї популярної ягоди. 

Вже зараз деякі фермери почали вкладати гроші у сховища із регульованим газовим середовищем для зберігання лохини. Такі сховища добре зарекомендували себе для зберігання більш твердих ягід, наприклад, черешні та смородини. 

Агропідприємці, які працюють із великими обсягами заморозки ягід і фруктів (більше тонни за годину) починають цікавитися тунельним заморожуванням і поступово перебудовувати камери статичної заморозки на більш сучасні — із шоковим заморожуванням.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf