Сівба пивоварного ячменю: як підготуватися

Вирощування пивоварного ячменю стає дедалі цікавішим для українських аграріїв. 

Сівба пивоварного ячменю: як підготуватися Mizez

Культура невибаглива до рослин-попередників, однак погано росте після цукрового буряку, який зазвичай щедро обробляється пестицидами.

Обробіток ґрунту

Ґрунт перед посівом пивоварного ячменю слід готувати дуже ретельно. Спосіб обробітку ґрунту можна обрати на свій смак із огляду на технічне устаткування свого господарства й ґрунтово-кліматичні умови регіону. Однак пам’ятайте, що для ячменю не підходить технологія no-till, адже коренева система у рослини розвинена доволі слабко. Якщо й використовувати цю технологію, то лише із сидеральними культурами. 

Готуйте поле до сівби ячменю восени — так сходи будуть дружними та рівномірними. 

Сівба культури

Найкращі сіяти ячмінь у достатньо зволожений структурований ґрунт на глибину від 2 до 4 см. Насіння має бути протруєне (у складі протруйника — обов’язково фунгіцид і опціонально ще й інсектицид). 

Якщо ви проводите сівбу до 1 квітня, то норма висіву для вас становить 3,5 млн/га. Далі — більше: кожні 10 наступних днів треба до вищезазначеної норми додавати по 0,5 млн га. 

Фахівці наголошують, що хоч вирощування пивоварного ячменю може бути складним для початківця, однак попит на цю культуру чималий. Отже, треба пробувати!

Редакційна команда MIZEZ за матеріалами SuperAgronom.com

Схожі статті по темі:

asdf