Україна імпортує цибулю з Росії та інших країн

Через збільшення попиту та дефіциту продукту всередині країни, Україна імпортує цибулю з Росії. Завезення такого товару є відповіддю на високий попит та спробою стримати ріст цін на продукт, який вже почався в березні.

Україна імпортує цибулю з Росії та інших країн Mizez

Необхідність імпорту

У квітні наша країна почала імпортувати цибулю з Росії через те, що на вітчизняному ринку почали зростати ціни, з’явився ажіотаж, а також зменшилися власні запаси продукту. Окрім Росії, імпорт цибулі проводять з:

  •         Нідерландів.
  •         Казахстану.
  •         Узбекистану.

Наразі ціни на українських ринках вищі, ніж на російських там цибуля зараз дешевша вдвічі.

Однак, за прогнозами експертів, постачання з РФ можуть скоро припинитися через зауваження щодо якості. За тією ж самою або навіть нижчою ціною якісніший продукт можна придбати в Нідерландах, Польщі, Казахстані, Узбекистані. Навіть при більшій вартості доставки така цибуля буде коштувати дешевше, ніж російська.

Актуальна ситуація з цінами

Наразі овочі з так званого борщового набору вже додали в ціні, це стосується і цибулі. У період з 27 березня по 2 квітня спостерігався ріст цін на 2%. Це викликано ажіотажем на ринку, пов’язаним з коронавірусом. Збільшився також попит на лимони, часник та імбир через їх «противірусні» властивості.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf