Вінницька область є лідером за виробництвом валової сільгосппродукції

За період від січня до вересня 2020 року Вінницька область показала найкращі результати за обсягами виробництва валової сільськогосподарської продукції. Цим вона зберегла минулорічне лідерство. При цьому, регіон посів друге місце з виробництва сільськогосподарської продукції на одну людину. Про це повідомили у місцевій ОДА.

Аграрний сектор Вінниччини та його досягнення

Лідирує Вінниччина у сфері виробництва та реалізації м’ясних продуктів, а друге місце посідає із реалізації молока. Зараз тут завершуються польові роботи. За оновленими даними, валовий збір зернових склав більше 4,4 млн тонн. Середня урожайність знаходиться на рівні 50,9 центнер з гектару. Це менше показника минулого року майже на 18 центнерів. Очікуваний показник виробництва зернових складає 4,6 млн тонн.

Зараз аграрії повністю завершили збирання соняшнику із показником у 696, 1 тисяч тонн. Середня врожайність цієї культури – 24,2 тисяч із гектару. Сої зібрали 173,5 тисяч тонн. Тут показники середньої урожайності склали 16,8 центнерів з гектару.

Продовжується збирання цукрових буряків – залишилося обробити 45 відсотків площ. Зараз зібрано 1,1 млн тонн цієї культури. Середня урожайність складає 415,7 центнери з гектару.

Аграрії говорять, що строки озимої посівної затягнулися через посуху у серпні та вересні. Але у другій половині вересня вже з’явилися сприятливі умови для цього. На даний момент озимі зернові посіяні на 348,7 тисячах гектар. Такий показник перевищує минулорічний на 5,5 тисяч гектар. Озима пшениця посіяна на 315,4 тисячах гектарів – тобто, на 6,8 тисяч більше, ніж торік. Озимий ячмінь займає 31,4 тисяч гектарів, жито – 1,9 тисяч, ріпак – 43 тисячі.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf