В Україні створять раду з продовольчої безпеки для контролю посівної кампанії

В Україні створять раду з продовольчої безпеки, що займатиметься посівною кампанією. Необхідність у цьому пов’язана з тим, що в умовах нинішньої економічної ситуації слід почати піклуватися про майбутню осінню посівну кампанію озимих вже зараз. Це допоможе попередити появу продовольчої кризи. 

Необхідно думати про майбутнє

Рада продовольчої безпеки буде складатися не тільки з аграрних підприємств — будуть залучені й суміжні галузі. Зокрема, хімічна (від неї залежить, чи буде добриво для полів) та логістична системи.

Необхідність створення такої ради продиктована актуальними умовами. Щоб захистити продовольчу безпеку країни, необхідно попіклуватися про неї заздалегідь. Для цього планують створити координаційну раду «Урожай 2020», до якої ввійдуть:

  1. Представники Офісу президента.
  2. Співробітники міністерства економіки.
  3. Міністр економіки особисто.
  4. Представники РНБО.

Усі учасники вже дали свою згоду на співпрацю в такому форматі. Асоціації аграріїв та хіміків також готові надати своїх експертів.

Важливе рішення

Цьогорічні посівні кампанії будуть першими в історії нашої країни, які потребують таких серйозних рішень та створення профільних комітетів. Але це боротьба за стабільність економічної ситуації, тому злагоджена співпраця держави та аграрного сектору обов’язково допоможе пережити нинішню кризу.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf