«Введення мита при імпорті нафтопродуктів — це неприховане олігархічне мародерство», — аграрії

Якщо уряд все ж погодиться ввести мита при імпорті дизельного палива та скрапленого газу до України, то аграрії зазнають величезних збитків, а харчові продукти зростуть в ціні. Таким є ключове послання «Аграрного союзу України» до президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Звернення розміщене на сайті організації, повідомляє apk-inform.com.

«Введення мита при імпорті нафтопродуктів — це неприховане олігархічне мародерство», — аграрії | MIZEZ

Введення мита вигідно тільки олігархам

У зверненні до президента та прем'єр-міністра йдеться про те, що збільшення мита при імпорті нафтопродуктів ніяким чином не вплине на діяльність аграріїв позитивно, навпаки — їм доведеться закуповувати дизель за завищеними цінами для збирання врожаю вже зараз. Це закономірно призведе до підвищення цін на сільгосппродукцію, адже витрати на дизельне паливо можуть зрости до 1,9 млрд грн:

«У разі прийняття рішення про введення зазначеного мита вартість сільгосппродукції підвищиться, але продавати її за цінами вище світових аграрії не зможуть, тому зазнаватимуть збитків».

Цікаво, що в минулому році мито на дизель та скраплений газ вже вводилося, і тоді всі постачальники підвищили ціни на це паливо. У цьому ж році, зазначають підписанти звернення, бажання деяких урядовців збільшити мита при імпорті нафтопродуктів — це ніщо інше, як лобіювання інтересів олігархів:

«Неосяжний апетит олігархів рано чи пізно призведе до інфляції. До цього ще додайте катастрофічні наслідки посухи, пандемію коронавірусу та світову кризу. Це неприховане олігархічне мародерство».

Нагадаємо, з 27 квітня 2020 року в ЄС набули чинності мита на імпорт низки зернових культур. Таке рішення було впроваджено імплементуючим регламентом Комісії (ЄС) 2020/573 від 24 квітня 2020 року, повідомила прес-служба насіннєвої асоціації України.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf