Завдяки старанням насіннєвих компаній частка фальсифікованого насіння знизилася до 10%

Провідний європейський виробник високоякісного насіння основних сільськогосподарських культур компанія MAS Seeds повідомила, що за останні роки частка фальсифікованого насіннєвого матеріалу знизилася з 20 до 10%. 

Завдяки старанням насіннєвих компаній частка фальсифікованого насіння знизилася до 10% | MIZEZ

Появу фальсифікатів активно відстежують

Аби донести важливість придбання оригінального насіння та нагадати про наслідки використання фальсифікатів, представники компанії регулярно проводять семінари для виробників.

«Найчастіше від фальсифікату страждають дрібні фермери, які купують таке насіння з огляду на його дешевизну. Саме тому на семінарах ми, насамперед, роз’яснюємо, що справжнє насіння не може бути дешевим та закликаємо працювати з офіційними дистриб’юторами».

Також у компанії заявили, що всі виявлені підробки було вироблено на території України. 

Зараз українські підприємства активно відстежують появу підробок через своїх регіональних представників. Наприклад, нещодавно була виявлена підробка соняшнику — виробники фальсифікату зімітували кольори мішка і навіть кольори бренду. 

«Гібрид соняшнику з такою назвою не зареєстровано в Україні. Вказаного на мішку номера партії в реальності не існує», — йдеться у повідомленні.

Усе частіше компанії, MAS Seeds зокрема, попереджують виробників про підробку на офіційних сторінках. 

Щоб уникнути придбання фальсифікату, насіннєві компанії закликають виробників купувати матеріал лише у офіційних дистриб’юторів. Оригінальність насіння фермер може перевірити за номером партії, яка вказана на мішку. 

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf