Озимими засіють на 5% менше площ

Українські аграрії під час посівної кампанії озимих посіють їх на 5% менше, ніж планувалося – 7,2 млн гектарів. В основному скорочення торкнеться площ під ячмінь і пшеницю. Основною причиною такої ситуації є зменшення вологи у період з серпня по вересень на більшій території країни.

озима пшениця

Якою буде посівна озимих 2020?

Аграрії планують засіяти озимою пшеницею 6,1 млн гектарів. Цей показник буде на 5% меншим, ніж минулого року. Також за статистикою він є найнижчим показником за останні чотири роки.

Зокрема в Одеській та Запорізькій областях площі під посів зернових скоротяться мінімум на 3 і максимум на 10 відсотків – 520 та 651 тисяч гектарів відповідно. Дніпропетровська область зменшить площу під озиму пшеницю на 1,6 гектарів – тут засіють 502 га.  

Під озимий ячмінь планують виділити на 10 відсотків менше площ, а це  946 тисяч гектарів. Основні площі під вирощування цієї культури – Миколаївська та Одеська області. На Одещині посадять на 11 відсотків менше ячменю, а на Миколаївщині – на 9 відсотків.

Прогнозована площа сівби озимого жита складе 132 тисяч гектарів. Даний показник є таким же, як і минулого року. Основні регіони вирощування – Рівненщина, Чернігівщина та Волинська область. При цьому, тут площу під жито навіть збільшити на 4 відсотки. А ось інші регіони навпаки – їх скоротять.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf