В ЄС виробництво меду зменшилося на 40%

У 2020 році в Євросоюзі (ЄС) виробництво меду зменшилася на 40%. Причиною цього є погані погодні умови: в Центральній і Східній Європі відзначають сильні проливні дощі, а також посуху, яка припала на липень місяць.

Робоча група Copa-Cogeca вже прогнозує безпрецедентне падіння виробництва меду. Адже велика частина найбільших компаній-виробників зосереджена саме в Східній і Південній частині Європи.

В ЄС виробництво меду зменшилося на 40%

Згідно з прогнозами в цьому році в продаж можуть і зовсім не потрапити окремі види меду (це стосується меду з акації). Наприклад, в Угорщині в порівнянні з виробництвом звичайного меду на акацієвий доводиться тільки 10%. В Австрії виробники і зовсім стверджують, що таких поганих результатів вони не спостерігали вже протягом 10 років.

Фермери по всій Європі поступово повідомляють про мінімальні запаси меду в 2020 році: в Португалії виробництво впало на 80%, в Італії ‒ на 70% і в цілому на півдні країни відзначають падіння до 80%.

Як результат, недостатня кількість такого солодкого продукту призведе до його подорожчання.

Етьєн Бруно, глава робочої групи Copa-Cogeca, зазначив, що ще в минулому році вони піднімали питання, що стосується розробки спеціального плану дій в подібних складних ситуаціях та вимагали вирішення проблеми від Єврокомісії. Важливо розуміти що в даний момент ситуація ще більше погіршується і зараз мова йде про виживання 10 млн. вуликів по всій Європі.

Завдяки такій кількості вуликів близько 650 тис. бджолярів мають робочі місця, а мільйони фермерів можуть запилювати власні посіви. Тому ці проблеми становлять небезпеку не тільки для виробників меду.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Марія Семенчук

теги :

Схожі статті по темі:

asdf