Чи чекати українцям подорожчання хліба

Питання подорожчання хліба наразі досить актуальне. Складна епідеміологічна ситуація, коливання курсу долара та світова криза чи вплинуть ці фактори на кінцеву вартість одного з найпопулярніших продуктів українців? 

продукти

Ситуація у хлібній галузі

Експерти стверджують, що для підвищення цін підстав немає. Міністр Ігор Петрашко заявив, що вартість хліба може підвищитися лише у випадку дефіциту пшениці, яка вивозиться на експорт.

“Посиленого експорту продовольчої пшениці немає. Це міф. Ми контролюємо ситуацію з експортом та імпортом усіх продуктів, вводимо деякі точкові рішення…”, — прокоментував міністр.

Крім цього, був укладений договір з трейдерами щодо забезпечення ринку залишками пшениці минулого року. Наразі вони перевищують показники в 2 рази, тобто дефіциту пшениці очікувати не варто. 

Невелика довідка

Нагадаємо, що раніше асоціація пекарів та борошномелів України попередила про можливе підвищення вартості хліба приблизно на 20%. Пов’язували це зі зростанням вартості пшениці через пандемію коронавірусу.

Відповіддю на таку ситуацію стало направлення 160 тис. тонн пшениці на перероблення, щоб стабілізувати ситуацію. Ініціатором стала Державна продовольчо-зернова корпорація. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf