Запрацювали 4 борошномельні комплекси продовольчо-зернової корпорації

Продовольча-зернова корпорація запустила 4 комплекси по виробництву борошна, продукція яких буде йти тільки на український внутрішній ринок. Це покликано покращити ситуацію із цінами на хлібобулочні вироби та на сам хліб, який є одним із соціально значущих продуктів для українців.

Запрацювали 4 борошномельні комплекси продовольчо-зернової корпорації | MIZEZ

Стан роботи підприємств

1 квітня Державна продовольча-зернова корпорація запустила в роботу одразу 4 підприємства. Вони знаходяться в Сумській, Житомирській, Тернопільській та Львівській областях. Наразі кожне підприємство працює на повну потужність. За цей час вже перероблено більше 10 тонн пшениці, з якої отримано 7 тонн борошна.

ДПЗКУ співпрацює з найбільшими хлібозаводами та комбінатами, які знаходяться в Сумській, Житомирській, Київській, Харківській, Волинській та Івано-Франківській областях. У травні корпорація планує продовжувати виробництво борошна на вищезазначених потужностях. Крім цього, у плани входить переробка житнього борошна на одному із нових підприємств.

Довідка

ДПЗКУ — корпорація, до активів якої входить десять підприємств з вироблення борошна. Вони розташовані у семи областях країни. Загалом виробнича потужність всіх підприємств складає майже 1 тисячу тонн готової продукції на добу. Нове та технічно справне обладнання забезпечує безперебійну роботу кожного комплексу.

Нагадаємо, що Саймон Чернявський, в. о. голови правління ДПЗКУ, вирішив не продовжувати свій тимчасовий контракт на даній посаді. У новому конкурсі на голову правління він участі не брав.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf