У центральній частині України відзначають підвищений попит на вирощування амаранту

Незважаючи на те, що пшенично-амарантовий хліб на сьогоднішній день вважається не доступним масовому споживачеві, вартість за 1 кг такого борошна становить всього 14 грн. Великі виробники ще не до кінця усвідомили всі переваги виготовлення та подальшого продажу готових хлібобулочних виробів з амарантового борошна.

підвищений попит на вирощування амаранту Mizez

Однак в інших країнах відзначають активне збільшення споживчого попиту на амарантове борошно. Наприклад, в Японії амарант приймають в їжу практично кожен день: його часто порівнюють з м'ясом кальмара. Об'ємний вихід кінцевого продукту та тривалі терміни зберігання готових хлібобулочних виробів є основними перевагами застосування такого виду борошна.

З огляду на той факт, що заморозки «змусили» багатьох фермерів пересівати озиму пшеницю, фермери з Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей почали активно цікавитися амарантом. Тому центральна частина України зовсім скоро може стати головним виробником амаранту.

В середньому врожайність амаранту становить близько 2 т/га. Причому потенціал сортів розрахований на 4 т насіння з 1 га. Залежно від погодних умов на українських полях засівають від 2 до 3,6 тис. га площі амарантом.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf