На Вінниччині будують новий завод із переробки кукурудзи

На Вінниччині будують новий потужний завод із переробки кукурудзи. Будівництво проходить із дотриманням усіх карантинних заходів. Новий комплекс функціонуватиме біля села Демківка, що у Тростянецькому районі.

Про комплекс

Комплекс створюють завдяки залученню іноземних інвестицій від компанії американо-іспанського походження. Сума, яку було вкладено в реалізацію проекту, становить 14 млн доларів. Потужності заводу дозволять переробляти 100 тисяч тонн твердої кукурудзи на рік.

Без маски, дезінфекції та вимірювання температури на будівельний майданчик не пускають. На строки реалізації проекту карантинні обмеження не впливають і запланована дата відкриття, запевняють фахівці, змінена не буде. У планах завершити будівництво до кінця літа. Це дозволить переробляти врожай та отримувати кукурудзяне борошно вже у цьому році.

Сировину купуватимуть у місцевих аграріїв. Умови співпраці будуть вигідними для обох сторін. Керівники проекту впевнені в ефективній роботі заводу, адже врожай у Вінницькій області щороку є щедрим: аграрії збирають по кілька мільйонів тонн зерна кукурудзи. Наразі під культуру відведено 440 тисяч га полів.

Владислав Скальський, голова Вінницької ОДА, говорить про те, що це буде найсучасніший завод в Україні та один із найсучасніших в Європі.

«Планова потужність майбутнього заводу — 100 тис. тонн переробленого зерна кукурудзи на рік. Підприємство буде на рівні європейських гравців за обсягами виробництва».

Можливі перспективи

Україна є одним із найбільших експортерів кукурудзи, тому проблем зі збутом не буде. Тим паче, що попит на цей вид продовольства у світі збільшується. Однак, більш цінним є експорт саме переробленої продукції, а не сировини, адже додана вартість залишається державі. 

Приблизно 80% продукції підприємство буде готувати до експорту. Також планують створити 50 робочих місць для жителів навколишніх сіл. Податки будуть йти на розвиток місцевих громад.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf