В Україні дорожчає картопля

Останнім часом спостерігається подорожчання картоплі. Так, із початку листопада дана культура значно додала в ціні – про це говорять аналітики. Причиною вони називають високий попит з боку оптових покупців, які роблять запаси на сховищах, скуповуючи бульбу. Але не тільки це стало причиною додавання в ціні.

В Україні дорожчає картопля

Можливі перспективи

Як тільки оптові компанії почали скуповувати картоплю для сховищ, її вартість одразу почала зростати. На даний момент виробники продають свій товар за ціною від 5,5 до 7,5 гривень за кілограм. А це на десять відсотків – у середньому – дорожче, ніж минулого тижня.

При цьому, фермери зазначають, що підвищення цін стало можливим не тільки завдяки оптовим закупкам. Ще однією причиною стало зменшення пропозиції від дрібних виробників та населення, яке вже вичерпало свої можливості. Пік збирання картоплі вже пройшов, очікувати нових надходжень вже не варто.

Разом із зростанням вартості картоплі попит на неї не впав. Таким чином, наступного тижня можливий наступний етап підвищення ціни на бульбу.

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf