Головний чинник підтримки ринків: нестача опадів у країнах-виробниках

У Росії та США зафіксували незначні опади на посівах озимих культур, що дещо знизило показники нестачі вологи. Але вони не змогли прибрати занепокоєння щодо стану рослин перед зимівлею та майбутніми морозами.

Ситуація із опадами та її вплив на озимі культури

Зараз в Україні засіяно озимими культурами 7,7 млн гектарів, а це 94 відсотки від усіх запланованих площ. Посіяно 95 відсотків озимої пшениці, на стільки ж – ячменю. Очікувані опади на наступному тижні повинні дати рослинам необхідну вологу, знизивши її дефіцит.

Не території РФ озимими культурами засіяли майже сто відсотків площ. На посівах озимої пшениці встановилася тепла погода із зменшеною кількістю опадів – від 10 до 33 мм. А це стримує розвиток озимих посівів, на що також вплинули й морози, які були минулого тижня.

У регіонах США, де збирають кукурудзу та сою, погода є сприятливою – запаси вологи тут є достатніми завдяки дощам. А ось на Південних Рівнинах спостерігається незначні опади. При цьому, тут у відмінному або доброму стані знаходиться 31 відсоток озимих. Якщо порівнювати із минулим роком, то таких тоді тут було 51 відсоток. Мінімальними є опади і в районі Дельти, на південному-сході очікують сильних злив.

В Бразилії та Аргентині аграрії прискорили сівбу кукурудзи та сої завдяки опадам. Сильних злив очікують тут наступного тижня, а це буде сприяти посівній кампанії. Зокрема, планують збільшити площу сівби, адже на вказані вище культури зараз тримаються високі ціни.

Наступного тижня в Аргентині очікують періодичних опадів, які є недостатніми для росту та розвитку посівів. Як результат – експерти знизили очікування щодо врожаю пшениці. Загалом у Південній Америці кількість опадів буде нижчою, ніж зазвичай. А це стане причиною підвищення цін на кукурудзу та сою.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf