На компенсації за втрати врожаю одноосібні господарства на Закарпатті не сподіваються

Державні фітосанітарні інспектори встановили факт підтоплення сільськогосподарських угідь через потужні зливи. Як повідомляє golos.com.ua, найбільше постраждали Галицький, Городенківський і Тлумацький райони, там катастрофічна ситуація в десятках населених пунктах. 

На компенсації за втрати врожаю одноосібні господарства на Закарпатті не сподіваються | MIZEZ

Джерело: golos.com.ua

Ситуація вкрай важка 

У Тлумацькому районі констатували факт повного затоплення села Петрилів. Зовсім нещодавно там повідомляли про сильне ураження картоплі фітофторозом, а тепер усі угіддя в низинній частині вкриті водою. Замулена земля, вимиті кущі помідорів, огірків, почорніле бадилля — ось наслідки жахливої зливи на Заході.  

Одноосібні господарства не сподіваються на компенсації за втрати врожаю, оскільки наразі першочерговим завданням є ліквідувати масштабні наслідки негоди. Це, насамперед, забезпечення сполучення із населеними пунктами, що потрапили в зону стихійного лиха, а також відновлення доріг та мостів. Також місцева влада повинна подбати про розчищення замулених колодязів тощо.

На засіданні регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Івано-Франківській облдержадміністрації обговорили першочергові кроки подолання наслідків стихії: відновлення транспортного сполучення, газо- та електропостачання. Але, за словами голови штабу, першої заступниці голови ОДА Марії Савки, ситуація надзвичайно складна:

“Почали розробляти дорожню карту для ліквідації наслідків негоди. Сподіваємося на допомогу уряду, який надасть необхідний фінансовий ресурс для відновлення зруйнованої інфраструктури, житлових будинків, об'єктів водного господарства”.

Нагадаємо, 25 червня Кабінет Міністрів ухвалив рішення надати допомогу постраждалим мешканцям та провести невідкладні аварійно-відновлювальні заходи. Сума, виділена урядом, складає 672 млн грн.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf