Скільки заробила Україна на експорті зерна?

Стало відомо, скільки заробила Україна на постачанні зерна за кордон минулого маркетингового року. Так, наша країна зайняла друге місце в світі, поступившись лише США.

Актуальна ситуація

Минулого маркетингового року наша країна відправила на експорт зерна на суму 9 млрд доларів. Ми не змогли випередити лише США. При цьому, за 2019-2020 рік Україна побила власний же рекорд по поставкам зерна за кордон. Так, за цей період було продано 56,2 млн тонн, що на 13 відсотків перевищує показник попереднього року.

За прогнозами експертів, наступного маркетингового року урожай зернових культур буде складати 96,7 млн тонн. А ось загальний рівень експорту буде знаходитись на рівні приблизно 58 млн тонн.

Зазначимо, що за останні два тижні значно погіршилася якість посівів кукурудзи. Через це прогноз її урожаю знижено на 3 млн. Але, не дивлячись на такий прогноз, очікується чималий урожай, який знаходиться на третьому місці за всю історію нашої держави. Таким чином, не можна сказати, що справи йдуть погано. Також експерти вважають, що найближчі десять рокі експорт зернових залишатиметься однією з головних складових експорту.

Чтобы получать новости вовремя, подпишись на наш телеграм-канал

Редакционная команда MIZEZ

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf