Закупівельні ціни на пшеницю в Україні знижуються

Закупівельні ціни на пшеницю продовжують падати. Всього за тиждень вони зменшились на 50-100 гривень за тонну. Конкретна ціна залежить від базису поставки. Падають ціни й на ячмінь, соняшник, а ось ріпак і кукурудза знаходяться на тому ж рівні, що й були.

пшеница

Поступове падіння цін

Вартість пшениці продовольчої за умови поставки на EXW-елеватор зменшилася на 100 гривень. Дані на 20 серпня свідчать про те, що її вартість складала мінімум 5600 за тонну, а максимум – 5900 гривень. При поставці в СРТ-порт така пшениця впала в ціні на 50 гривень до показника 5900-6200.

Впали ціни й на фуражну пшеницю. Зараз вона коштує від 5500 до 5800 гривень за тонну – це за умови поставки на EXW-елеватор. При поставці у порт вартість цієї культури складає від 5800 до 6100 за тонну.

Вартість фуражного ячменю при поставці у EXW-елеватор та СРТ-порт впала на 100 гривень. Ситуація складається таким чином тому, що пропозиція зерна збільшилася.

А ось ціни на кукурудзу навпаки зросли приблизно на 8 доларів за тонну – при поставці у вересні і жовтні у FOB порти Чорного моря. Зараз ціна складає мінімум 172 долари за тонну.

Торгівля на ринку соняшнику характеризується як малоактивна. Це пояснюється малою пропозицією, адже багато виробників відмовилося від вирощування культури або пішло на профілактику. Не змінюється й вартість ріпаку – вона складає мінімум 12900 за тонну при постачанні у EXW-елеватор.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf