Ціни на пшеницю продовжують зростати

На світових біржах вартість пшениці продовжує рости. Це відбувається на тлі прогнозів щодо погіршення стану посівів кукурудзи та пшениці у США. Сталося це в результаті урагану.

Ціни на пшеницю Mizez

Ситуація на міжнародному ринку

Зараз кількість посівів внаслідок урагану в США зменшилася на 2 відсотки – і наразі складає 69%. Кількість ярої пшениці скоротилася на один відсоток – це співпадає з минулорічними показниками.  

На тлі цих показників ф’ючерси пшениці м’якої мали найбільше зростання за день, яке останній раз було зафіксовано 15 липня. Інформація про поставку твердої озимої пшениці у кількості 130 тисяч тонн до Китаю дещо додала оптимізму міжнародному ринку. Але дана інформація ще не отримала офіційного підтвердження.  

За минулий тиждень експорт пшениці із США зменшився до показнику у 462 тисячі тонн. А це нижня межа очікувань. Показник поступається на 22% минулорічному. Наразі озима пшениця у США на 93% обмолочена, а яра – лише на 30%.

Пшеничні ф’ючерси у США збільшились на м’яку та тверду озиму пшениці, а також на яру пшеницю. У результаті були отримані цифри 189,78, 160,66 та 185,55 відповідно. Зростання спостерігається і на паризькій біржі, але воно стримується зміцненням курсу євро до долара.

Наразі трейдери в очікуванні результатів алжирського тендеру, де між собою конкурують польська, німецька, прибалтійська пшениці.

Ситуація в Україні

Міністерство економіки заключило із учасниками ринку зерна домовленість, яка визначає експорт пшениці на наступний маркетинговий рік. Він буде складати 17,5 млн тонн.

Попит на пшеницю в Україні знизився через зміцнення гривні. Як результат – пропозиція виробників також знизилася. Це призведе до того, що трейдери змушені будуть підвищити ціни.

Експерти дали прогноз про підвищення очікування щодо врожаю пшениці у Росії через високі показники у Центрі та Поволжі. А це буде додатковою причиною, яка не дасть цінам на чорноморську пшеницю надалі зростати.

 

Читайте також: УКРАЇНСЬКІ БІЗНЕСМЕНИ ПОЧАЛИ БІЛЬШЕ ЦІКАВИТИСЯ ВИРОЩУВАННЯМ ЯГІД

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf