Фермер звинувачує фірму Олексія Порошенка в знищенні 120 гектарів пшениці

Майже 120 гектарів пшениці було спалено гербіцидами на Вінниччині. Збитки завдані фермерському господарству СП Колос. Наразі збитки оцінюються у 3,2 млн гривень. Власник звинувачує компанію Олексія Порошенка – саме з її вини було втрачено немало урожаю.

Фермер звинувачує фірму Олексія Порошенка в знищенні 120 гектарів пшениці

Деталі конфлікту

Наприкінці липня власник господарства робив плановий об’їзд та огляд земельних ділянок озимої пшениці та соняшнику. Саме під час цього й було виявлено, що урожай майже повністю спалений гербіцидами.

Винуватцем керівник Колоса вважає компанію ТОВ Зоря Поділля, власником якої є Олексій Порошенко, син колишнього президента України. За допомогою гербіцидів Зоря Поділля обробляє власні поля із кукурудзою та соєю. Але під час їх розпилення вони потрапляють і на сусідні поля, чим завдають шкоди. Площа пошкодженого урожаю пшениці становить 120 га, а соняшнику – 10 га.

Керівник «Колоса» зазначає, що це вже не вперше, коли фірма Порошенка наносить збитків господарствам, які знаходяться поруч. Так, 16 липня було зафіксовано гербіцидну інтоксикацію поля із просом. А воно також розміщено поряд із ділянками «Зорі Поділля».

Постраждала компанія звинувачує фірму Олексія Порошенка в тому, що господарству завдано збитків на 3,2 мільйони гривень. Керівник вважає, що таким чином створюються перешкоди для розвитку господарства «Колоса», адже в таких умовах робити та розвиватися неможливо.

Справою займаються у Гайсинському відділу поліції у Вінницькій області, де вже було зафіксовано факт пошкодження урожаю. Також сюди ж поступила й офіційна заява про завдану шкоду – вона вже зареєстрована, по ні проводять перевірку, яка покликана встановити всі деталі справи.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf