Стрес озимих через перепади температури: як уникнути негативних наслідків

Через те, що середньодобові температури на даний момент знижуються, а вночі спостерігаються мінусові показники, озимі культури відчувають стрес. Виражається він у бурих кінчиках листя та млявості. Як результат культура може легше заразитися різними хворобами, які проникають всередину через пошкодження і тріщини. Щоб це не вплинуло на майбутній врожай, експерти рекомендують застосовувати антистресанти для озимих.

Mizez перепади температури

Чим rнебезпечна ця ситуація?

Мікропошкодження і ослаблення рослин призводять до того, що вони вже не можуть протистояти хворобам і шкідникам так само, як і раніше. До того ж останні досить успішно перезимували і дуже активні. Усе це призведе до того, що озимі будуть хворіти знизиться врожайність, і загине частина посівів.

Як розв'язати проблему?

Препарати-антистресанти допомагають озимим відновити свій нормальний фізіологічний стан. Вони зміцнюють рослину, зменшують негативні наслідки, прискорюють процес відновлення, дають їм необхідний рівень поживних речовин. Які препарати можна використовувати:

  • Авангард Фосфіт К (фосфор Р2О5 420 г/л, калій K2O 280 г/л)
  • Авангард Стимул
  • Авангард Гроу аміно

Склад кожного препарату підібраний таким чином, щоб його елементи швидко включалися в обмінні процеси на клітинному рівні. У результаті ситуація не просто поліпшується, а підвищується продуктивність озимих культур в цілому.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf