Основні напрямки обробітку ґрунту Mini-till

Мінімізація обробки ґрунту поступово стає ще більш поширеною практикою. Все більша частина фермерів віддає перевагу використанню однієї машини чи агрегату. У чому секрет цієї популярності та які особливості має технологія Mini-till.

Напрямки та переваги Mini-till Mizez.com

Напрямки та переваги Mini-till

Обробка ґрунту вимагає великих затрат енергії, часу та самої техніки для проведення операції. При цьому, процедура має як позитивний, так і негативний вплив на родючість землі. Зокрема, використання важкої техніки призводить до ущільнення орного шару ґрунту і навіть тих, які знаходяться глибше. А часті розпушування призводять до втрати азоту, який необхідний рослинам.

Саме з огляду на вищевказані проблеми й була розроблена технологія Mini-till. Це економічна технологія, яка дозволяє обробляти грунт без значних трудових та енергетичних затрат. Окрім того, земля не зазнає великого впливу, який призводить до зниження вмісту гумусу та появи ерозії.

Mini-till або мінімальна обробка земель науково обґрунтована. Вона полягає у зменшенні оброблюваної поверхні, виконання декількох операцій одночасно. Процедура носить зональній характер, а її основними напрямками є:

  •         Скорочення кількості обробок землі з одночасним застосуванням засобі для боротьби із бур’янами.
  •         Використання поверхневих обробок змість глибоких, застосування широкозахватних знарядь, які дозволять за один раз обробити більшу площу.
  •         Використання комбінованої техніки для поєднання операцій.

Також до напрямку Mini-till входить зменшення поверхні поля, яку обробляють, за рахунок колійної обробки землі перед посівною при вирощуванні широкорядних культур. Одночасно із цим застосовують гербіциди. Кількість проходів техніки по полю зменшується, що й знижує ущільнення ґрунту, підвищує його продуктивність.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf