Експерти прогнозують спад середньої врожайності соняшнику та кукурудзи

Цього року було зафіксовано найбільший за чотири роки спад середніх показників урожайності соняшнику, кукурудзи та сої. Причиною цього стали несприятливі погодні умови, а саме – посуха.

Прогноз експертів

Найбільшим наслідком цьогорічної посухи є зниження урожайності культур. При цьому, експерти порівнювали показники не з минулим роком – адже тоді Україна мала рекордні урожаї. Тому для аналізу взяли останні чотири роки – і саме цю цифру порівнювали із даними за 2020 рік.

Так, експерти встановили, що найбільше постраждала кукурудза. Далі йде соняшник, потім – соя та ріпак, горох та цукрові буряки. Замикає рейтинг пшениця. Ячмінь зберіг свої показники – вони є близькими до тих, які були останні чотири роки. А ось гречка навпаки – збільшила урожайність.

Наголошуємо, що ці дані – середня по країні урожайність. Якщо брати інформацію по кожній із областей, то цифри будуть відрізнятися. У Чернігівській області врожайність всіх культур отримала приріст, а в Одеській – всі культури постраждали.

Експерти наголошують, що не тільки погода впливає на врожайність сільськогосподарських культур. Важливим фактором є ще й технології, які використовуються для вирощування рослин.

Чтобы получать новости вовремя, подпишись на наш телеграм-канал

Редакционная команда MIZEZ

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf