Якісна українська сільгосптехніка

Існує думка, що українська агротехнічна галузь знаходиться у занепаді. Що простіше купити імпортну сільськогосподарську техніку за більші гроші, ніж вітчизняну, яка нібито одразу зламається. Нумо разом спростуємо цей міф!

сільгосптехніка

На Херсонщині знаходиться один із найстаріших машинобудівних заводів України — Херсонський машинобудівний завод (ХМЗ). Його історія починається ще в позаминулому столітті, у 1887 році, з чавуноплавильних майстерень, які поступово перекваліфікувалися на завод з виробництва сільгосптехніки. У 1932 році на ньому працювало вже 4 тис. робітників!

Період розквіту заводу припадає на 50-ті–60-ті роки. Саме тоді на заводі був обладнаний повний цикл виробництва кукурудзозбиральних комбайнів “Херсонець”. У 1998 році було розпочато виробництво зернозбиральних комбайнів КЗС-9-1 “Славутич” знакового продукту херсонського заводу. 

Пройшовши тривалий період кризи, ХМЗ все ж відновив свою роботу. Сьогодні на заводі виготовляється чимало сільськогосподарської техніки: від зернозбиральних комбайнів, нащадків знаменитого “Славутича” до техніки для обробітку ґрунту, жниварок, обприскувачів тощо. 

У промислове виробництво випущені 4 моделі комбайнів: “Скіф-230”, “Скіф-230А”  (більш потужний), “Скіф-250” і “Скіф-250р” (для збирання рису). У 2019 році ХМЗ запустив виробництво комбайна “Скіф-310”. Вже випробовується більш сучасна модель — “Скіф-330” “Полісся”, потужністю 330 к.с.

Продукція Херсонського машинобудівного заводу експортується до Польщі, Болгарії, Угорщини та інших країн. А на українських полях нині успішно працюють понад 1 тис. комбайнів “Славутич”, більше 5 тис. жниварок для соняшника і 3 тис. — для збирання кукурудзи. 

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf