Cільгосптехніка проти коронавірусу

В Європі почали використовувати сільськогосподарську техніку для дезінфекції від COVID-19 вулиць, площ, дитячих та спортивних майданчиків.

Про це повідомляє чеське інтернет-видання agroportal24h.

В Італії, Франції та Іспанії фермери на період карантину перекваліфікувалися в дезінфекторів і тепер застосовують свої польові або садові обприскувачі для боротьби з коронавірусом. Раніше цю роботу виконували ручними дезінфекторами, але, виявляється, обприскувальні машини демонструють набагато кращі результати!

Як це працює?

Садові та навісні обприскувачі вміщують від 10 до 100 л дезінфікуючої рідини й розбризкують її рівномірно й точно. А завдяки компактним розмірам вони можуть легко проїхати по вузьким вулицям європейських містечок.

Для дезінфекції використовуються речовина, безпечна для людини й тварин, яка ефективно знищує віруси на всіх поверхнях. Це гіпохлорит, розведений у пропорції 1:49 (1 л хімічної речовини на 1 літр води).

Хоча залишається відкритим питання, чи не постраждають посіви й сади європейських фермерів від нестачі оприскувальної техніки, для аграріїв на першому місці є здоров’я громадян. 

Чому б не почати використовувати сільськогосподарську техніку для дезінфекції і в Україні? Адже це гарна ідея!

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf