Захистити поля від рейдерів – конфлікт на Чернігівщині

На Чернігівщині селяни вийшли на захист полів від рейдерів. Конфлікт триває майже місяць. Все розпочалось з того, що на одному із місцевих державних аграрних господарств спробували поставити «свою людину», а після рейдери почали блокувати польові роботи. Це загрожує втратою роботи для сотні селян.

рейдері – конфлікт на Чернігівщині mizez

Рейдери проти аграріїв

Вже чотири дні поспіль робітники підприємства «Ільківці» знаходяться в полі, відстоюючи своє право на роботу, охороняючи 200 гектарів землі. Люди говорять про те, що вони хочуть зібрати той урожай, який виростили своїми руками, а не віддати його чужинцям. Причому, наразі збирати зерно неможливо саме через цей конфлікт – і є ризик, що урожай почне псуватися.

Директорка підприємства «Ільківці» Анна Кравченко говорить про те, що їй прийшло повідомлення про відсторонення з посади. Але вона оскаржила це рішення в судовому порядку. Наступного ранку співробітники підприємства приїхали на поле, а там на них вже чекала машина «Беркута». Техніка залишилася заблокованою на полі, інша туди заїхати не могла. Тобто, зараз те, що вже зібрали, просто не можуть вивезти, бо поле блокується поліцією.

Одночасно із цим є постанова суду про те, що врожай підприємство має збирати під керівництвом старого директора та надалі зберігати його до рішення суду. Але робота блокується фізично, поліція ж, замість захисту законних прав, стала на бік рейдерів. Самі правоохоронці не хочуть коментувати цю ситуацію, говорячи, що не мають на це повноважень, не володіють інформацією.

Працівники підприємства «Ільківці» говорять про те, що з поля не підуть доти, доки їм не дадуть зібрати урожай, який вони сіяли та вирощували своїми силами.

 

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf