Вартість української пшениці більша, ніж вирощеної в ЄС

Підвищення котирувань на біржах було спричинено зростанням цін на пшеницю та активізацією закупівель із боку імпортерів. Зокрема, вартість української пшениці стала вищою, ніж тієї, що була вирощена в Євросоюзі.

Вартість української пшениці більша, ніж вирощеної в ЄС Mizez.com

Біржові коливання

Раніше покупці очікували, що ціни на пшеницю будуть знижені. Цьому мало сприяти рекордне світове виробництво, підвищення кількості запасів продукту. Але у результаті були встановлено, що такі запаси виросли в тих країнах, які продавати їх не планують. А деякі країни-експортери не можуть похвалитися гарним урожаєм. Як результат – популярність чорноморської пшениці зросла. І після цього ціни на неї почали зростати.

Нещодавно Саудівська Аравія купила 750 тонн пшениці за ціною, більшою 250 доларів за тону CFR. У результаті вартість інших тендерів зросла – 260-275 доларів за тону. Пропозиція на борошномельну пшеницю з вмістом протеїну 12,5 та 13,5 відсотки склала від 240 до 290 доларів за кілограм. Строк її відвантаження до Туреччини, яка її і закупила – 23 вересня -16 жовтня.

Вартість чорноморської пшениці зросла до 230 доларів за тону FOB. І цей показник більший, ніж за аналогічну продукцію з ЄС. Для грудневих поставок Аргентина зареєструвала контакти на експорт, вартість продукту при цьому буде складати від 210 до 214 доларів за тону FOB.

Допоки пшениця із Європи мала вищі за чорноморську ціни, вона не користувалася попитом. Але зараз остання подорожчала відносно європейської.

У Чикаго ф’ючерси м’якої пшениці впали в ціні. При цьому, американська пшениця має низку конкурентоспроможність. Цьому сприяє високий врожай культури у Росії.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf