2020 — шанс для ягідників України

В Україні виробники ягід мають можливість наростити потужності у виробництві. Європейські країни можуть зіткнутися цьогоріч з браком робочої сили та зменшенням обсягів зібраної сировини. Про це пише Agronews.

2020 — шанс для ягідників України Mizez

Багато українців повернулося додому через пандемію COVID-19. Через це польські виробники, наприклад, можуть зіткнутися з нестачею робочої сили для збору полуниці, ревеню, літньої малини. Ягоди швидко перестигають та псуються, тому за цей сезон підприємці можуть отримати обмежений обсяг сировини, більшу частину якого направлять на ринок свіжої продукції.

Можливості для українських підприємців

Водночас українські фермери збільшують площі під ягодами й фруктами та вдосконалюють технології виробництва. За умови високої врожайності ягідники в Україні здатні на 75-80% забезпечити і ринок свіжої продукції, і переробні підприємства сировиною. А допомогти зібрати врожай вчасно зможуть українці, які повернулися з-за кордону. Таким чином в Україні є можливість наростити потужності у виробництві, переробці та експорті ягід і плодів.

Індивідуальні господарства також цього року збільшать виробництво плодово-ягідної продукції, адже люди більше часу зможуть працювати на присадибних ділянках.

Зросте обсяг переробки ягід безпосередньо у господарствах, завдяки чому великі виробники активніше займатимуться експортом власної продукції. Одноосібники збільшать обсяги виробництва, що стримуватиме зростання цін.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf