Чому вигідно роздавати населенню саджанці?

У Вінницькій області заклали вишневий сад на 25 га. Про це повідомляється на офіційному сайті Вінницької ОДА. Владислав Скальський, голова ОДА, під час робочої поїздки відвідав ТОВ «Тріада-МК», яке займається відродженням вишневих садів, у селі Снітків.

Чому вигідно роздавати населенню саджанці? | MIZEZ

Джерело фото: офіційний сайт Вінницької ОДА.

Чому підприємство зробило акцент на вишні

Сергій Українець, директор «Тріада-МК» розповів, що в Україні на сьогодні спостерігається дефіцит вишні. Вишня — вигідна ягода, адже зберігається довше, якщо порівнювати з іншими культурами (з малиною, наприклад). Раніше підприємство закуповувало цю ягоду в населення, проте цьогоріч вирішили створити власну плантацію, тому заклали сад на 25 га, а незабаром буде висаджено ще 32 га. Сергій Українець наголосив, що на підприємстві використовують виключно сучасні саджанці, які купують у Бахмутського розплідника.

Директор розповів також про незвичний напрям діяльності «Тріада-МК»: підприємство щорічно влаштовує акції, під час яких безкоштовно роздає садивний матеріал місцевим жителям. Вибір культури залежить від актуальних потреб. Цього року, крім вишні, роздають насіння гарбуза, який потрібен для виробництва соку та переробки. На етапі забезпечення матеріалами підтримка не завершується. Агрономи консультують населення, складають рекомендаційно-технологічні карти з вирощування. Надалі підприємство пропонує вигідні умови, щоби люди здавали продукцію саме «Тріада-МК». Для цього також виділяють відповідну тару й транспорт для доставки. Таким чином, це схема, що вигідна для обох сторін: підприємець отримує свіжу сировину від місцевих жителів, а люди мають нагоду заробити.

Загалом, окрім закладеного вишневого саду, підприємство має таку структуру площ під культурами: суниці — понад 10 га, малини — 26 га, лохини — 10 га, яблунь — 170 га, вишень — 100 га.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf