Дочекалися: пасічники отримають державну підтримку

На засіданні 20 травня уряд прийняв зміни до постанови №107 та визначив основні механізми та напрями підтримки тваринництва. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Рішення уряду

Програма підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції передбачає видатки обсягом 1 млрд гривень. Галузь тваринництва завжди потребувала підтримки, тому представники влади разом із профільними аграрними асоціаціями вирішили створити програму, яка б допомогла стабілізувати ситуацію в усіх галузях тваринництва.

Зокрема, держпідтримка буде направлена на збереження поголів’я великої рогатої худоби, збільшення виробництва продукції галузі. Вперше увагу приділили й пасічникам — кошти будуть спрямовані на збільшення кількості сімей бджіл, поліпшення їх генетичного потенціалу, а також на стимулювання виробництва.

Представники уряду впевнені, що підтримка пасічників сприятиме збільшенню кількості промислових пасік, дозволить простежувати продукцію бджільництва, а також покращить її якість і конкурентоспроможність не тільки на внутрішньому ринку, а й за кордоном. Це також важливий крок до розвитку сільського підприємництва.

Що саме передбачає програма

Підтримка надаватиметься у вигляді дотацій на бджолину сім’ю і часткового відшкодування вартості племінних тварин, ембріонів та сперми. Також часткове відшкодування отримають ті аграрії, які будуватимуть тваринницькі об’єкти, споруди для переробки та зберігання зерна. Компенсована буде й вартість об’єктів, які були профінансовані за рахунок кредитування.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf