Найбільш розповсюджені помилки при виборі елеватора

Сергій Назаров, директор «Елеватор Агро» нещодавно розповів, як мінімізувати помилки при виборі елеватора. Основна думка експерта — всі деталі потрібно обговорювати заздалегідь, ще на етапі вибору майданчика та створення проекту.

Помилки під час проектування

Як зазначив експерт, замовник не завжди до кінця розуміє, який елеватор йому потрібен. Для нього визначальним є один критерій: щоб підприємство приносило максимальний прибуток та було функціональним. Сергій Назаров зазначає: 

«Коли я консультую інвесторів на етапі проектування, то дізнаюся, який у них земельний банк, які культури вони збираються вирощувати та які бачать перспективи свого бізнесу».

Дуже часто допускаються помилок при проектуванні робочої вежі. За словами експерта, одні проектанти намагаються перестрахуватися і роблять громіздкі конструкції. Інші, навпаки — максимально економлять і не роблять в робочій вежі запасів (коли все обладнання розташоване впритул і його складно змонтувати). 

У такому разі, якщо виробники захочуть змінити обладнання, доведеться все перебудовувати.

Помилки при компонуванні обладнання

Експерт також зазначив, що зустрічаються помилки і в компонуванні обладнання. 

Наприклад, на лінії приймання встановлюють транспортне обладнання з потужністю 250 т на годину, а посередині лінії ставлять сепаратор, який певну культуру може очищати тільки з продуктивністю 120 або 150 т на годину. Як результат — цю лінію неможливо завантажити на 100% і доводиться працювати упівсили.

Також на думку Сергія Назарова, особливу увагу потрібно приділити системі автоматичного керування технологічним процесом. Це дорога стаття витрат при будівництві, яка в перспективі спрощує роботу оператора, мінімізує вплив людського фактора та запобігає виникненню аварійних ситуацій.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf