Мотоблок: як не помилитися з вибором?

Міні-техніка останнім часом стає надзвичайно популярною: вона реалізує привабливу ідею ефективної роботи при мінімальних витратах. Зауважимо: що б там не казали виробники у рекламі, але навіть потужний мотоблок не замінить аграрію міні-трактор. Натомість, він чудово доповнить базовий набір важкої сільгосптехніки. Адже коли мова заходить про роботу у теплицях, у міжряддях чи в якихось важкодоступних місцях, мотоблок виявляється незамінним. 

Мотоблок: як не помилитися з вибором? | MIZEZ

Як обрати мотоблок, що підійде саме вам

Почнемо з огляду двигуна — “серця” мотоблоку. Двигун може бути двохтактним або чотирьохтактним. Двохтактні двигуни досить проблемні в обслуговуванні та неекологічні, адже інтенсивно споживають паливо та мають важкий вихлоп. Тому ми рекомендуємо вам обрати мотоблок із чотирьохтактним двигуном: він більш ефективний у роботі, споживає менше палива та більш екологічний.

Загалом, мотоблоки можна класифікувати на:

  • легкі (потужністю до 5 к.с. та шириною захвату до 60 см). Їхні можливості дуже обмежені: приміром, орати чи копати картоплю така машина не зможе;
  • середні (потужність до 6 к.с., більша вага). Набагато продуктивніші, міцне притискання до землі. Така техніка добре підходить для обробітку недоступних для міні-трактора ділянок;
  • важкі (потужністю до 10 к.с. та шириною захвату до 90 см). Вони можуть виконувати чимало робіт у полі або в теплиці. Такі мотоблоки є найбільш оптимальними, й у їхню купівлю аграрію варто вкладати гроші. Залежно від виду агроробіт потужний мотоблок (наприклад, під час роботи у полі) споживає від 1 до 2,3 л пального на годину. 

Деякі аграрії використовують мотоблок лише як розпушувач ґрунту, а це неправильно. Сам мотоблок є основою, до якої можна прилаштувати чимало необхідних інструментів (плуг, копалку, фрезу чи сегментний ріжучий апарат) і потім використовувати для різних видів польових робіт.

Тепер ви знаєте, як обрати мотоблок для свого господарства серед усього різноманіття пропозицій виробників.

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf