Як придбати вживаний трактор і не залишитися ні з чим

Купівля будь-якої вживаної техніки — це завжди лотерея. А вибір вживаної сільськогосподарської техніки — лотерея подвійна: вона працює переважно у складних умовах, тому зношується дуже швидко.

б/у трактор

Ми розповімо, як придбати вживаний трактор, щоб він служив вам ще не один рік.

П’ять основних порад, як придбати вживаний трактор

Документація та історія. Дізнайтеся всю інформацію про трактор: хто його власник, де його використовували та за яких умов. Всі необхідні документи мають бути в наявності. Порівняйте номер на двигуні з номером у техпаспорті: вони мають бути однаковими. Для зручності можна використовувати онлайн-сервіси, що спеціалізуються на продажі техніки. Їх зараз чимало.

Шини або гусениці. Під час купівлі вживаного трактора слідкуйте за тим, щоби знос шин був рівномірним. На деяких машинах шини зношені так сильно, що їхнє подальше використання протягом тривалого часу неможливе. В цьому разі слід зважити, готові ви вкладати додаткові кошти у купівлю шин для такого трактора чи ні. Трактори на гусеничному ходу теж слід оглянути на предмет зносу, особливо тягові колеса.

Зовнішній огляд. Стан лакофарбового покриття залежить від тривалості та місця використання трактора. Огляньте свою майбутню покупку: чи нема на кузові сильної корозії чи шпаклювання, замаскованого під шаром фарби. Стан лакофарбового покриття рекомендується перевіряти за допомогою товщиноміра.

Після цього слід перевірити шланги для подачі рідин і стиснутого повітря. Вони мають бути в нормальному стані. Не забудьте оглянути важелі кермової тяги, підйомні циліндри та буксирне вушко.

Двигун. Перевірте роботу двигуна, стан масел, огляньте зону моторного відсіку. 

Стан салону. Внутрішнє наповнення трактора є своєрідним лакмусовим папірцем того, як до нього ставилися. Не лінуйтеся протестити всі індикатори, фари, склопідйомники тощо. На склі не повинно бути тріщин, інакше через деякий час його потрібно буде міняти.

Обираючи трактор для свого господарства, зважте всі “за” і “проти” відносно кожного конкретного варіанту, розрахуйте всі додаткові витрати на обслуговування та ймовірний ремонт вживаного трактора. І сподіваємося, що така продумана покупка принесе вам лише користь.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf