Хто постачає сільськогосподарську техніку в Україну: рейтинг за 2019 рік

сільгосптехніка

У 2019 році імпорт сільськогосподарської техніки склав $769,3 млн. У порівнянні з 2018 роком цей показник зменшився на 17%. Водночас основні постачальники сільгосптехніки в Україну за показниками 2019 року не змінилися.

Дані статистики

Характерною особливістю 2019 року стала активна закупка техніки для рослинництва. Але навіть попри це придбали її менше, ніж у 2018 сівалок купили менше на 20%, комбайнів на 12%. У структурі закупок сільгосптехніки домінантними є такі види машин:

  •         Трактори у минулому році закупили на $345,9 млн;
  •         Комбайни для збору зерна $186,4 млн; 
  •         Сівалки $106,8 млн;
  •         Косарки $35,2 млн;
  •         Оприскувачі $34,3 млн;
  •         Плуги $18,8 млн;
  •         Борони дискові $17,1 млн. 

Трактори в основному закуповують у США. Тільки минулого року тут було придбано їх на $103 млн. На другому місці поставок тракторів знаходиться техніка китайського виробництва її придбали на суму $60 млн. Третьою йде Білорусь із імпортом на суму $45 млн. Завершують список Франція та Великобританія.

Більша частина комбайнів купується у Німеччині та Бельгії, також викликає довіру аграріїв продукція США та Польщі. Більшість сівалок також купують в Німеччині, другими йдуть США, потім Швеція та Франція. А ось косарки постачає нам Росія, після неї йдуть США, Польща, Угорщина.

Головним експортером плугів є Німеччина, на другому місці Чехія, на третьому Франція, потім США. Дискові борони також завозить в Україну, в основному, Німеччина. Популярною є техніка із Чехії, Франції.

Чому аграрії обирають саме іноземну техніку?

Вибір іноземної сільськогосподарської техніки очевидний вона надійніша, продуктивніша та доведена до інноваційного європейського рівня. Не останню роль відіграє і відмінний сервіс, якій надають іноземні компанії. Поки що техніка українського виробництва не може похизуватися виробництвом такого рівня, але кажуть фахівці, у цієї галузі великий потенціал.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf