Прогноз розповсюдження шкідників від фітосанітароної служби

Нещодавно було оприлюднено прогноз щодо розповсюдження шкідників на серпень для посівів, які знаходяться в Харківській області. З отриманих даних можна зрозуміти, що за серпень шкідники будуть поступово готуватися до зимівлі, переміщаючись у місця, призначені для цього, - лісосмуги та ліси.

шкідникі на кукурудзі та пшенциці мізез

Деталі прогнозу

За даними фітосанітарної служби, хлібна жужелиця за сприятливих умов, а саме – випадання дощів – буде виходити на поверхню грунту, відкладатиме яйця. Зосереджуватися вона буде поблизу скирд, у рештках рослин. Після того, як зійдуть озимі культури, вона переміститься до них, де й буде далі відкладати яйця.

хлібна жужелиця

Злакові мухи, хлібні блішки та попелиці будуть протягом серпня розвиватися на злакових бур’янах, на кукурудзі та падалиці. Як тільки зійдуть озимі, вони перемістяться сюди та будуть їх пошкоджувати аж до появи стійких холодів. У серпні злакові попелиці будуть харчуватися на посівах кукурудзи. Там же будуть знаходитися листогризучі та бавовникові совки.

Злакові мухи мізез

Павутинний кліщ, попелиця, совки, акацієва вогнівка будуть знаходитися в посівах сої – якраз у період формування та дозрівання бобів. Соняшникова вогнівка буде спостерігатись на кошиках соняшнику. Також тут є осередки вусача та шипоноски.

Павутинний кліщ

Читайте також: У США ЗАПАТЕНТУВАЛИ МЕТОД БІОКОНТРОЛЮ ШКІДНИКІВ ПШЕНИЦІ

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf