У США запатентували метод біоконтролю шкідників пшениці | MIZEZ

Вчені з університету штату Монтана отримали патент на розробку нового методу, який дозволяє контролювати кількість шкідників за допомогою особливих грибів. На сайті університету йдеться, що завдяки запатентованому методу біоконтролю шкідників пшениці ця проблема може бути нарешті вирішена. 

У США запатентували метод біоконтролю шкідників пшениці | MIZEZ

Що саме створили вчені і як це допоможе аграріям

Гессенська муха та стебловий хлібний пильщик — шкідники, які значно знижують врожай пшениці. За допомогою звичайних хімічних ЗЗР знищити їх неможливо, адже вони не проникають у саму рослину, де є личинки шкідників.

Метод біологічного контролю передбачає використання унікального виду грибів. Зі зразків, які були отримані на полях пшениці, спеціалісти виділили 5 штамів грибів. Виявилося, що вони є смертельними для зазначених вище шкідників. Це відкриття дозволить розробити схему боротьби з комахами-шкідниками та нарешті вирішити проблему, з якою стикається майже кожен фермер.

Додатковий плюс такого способу обробки — він не має негативного впливу на сам врожай. Таким чином фермери вбережуть його від втрат.

Важливість відкриття

Чому відкриття вчених з Монтани є таким важливим? Річ у тім, що до цього часу не було способів контролю популяції комах-шкідників (гессенської мухи та стеблового пильщика). При розпиленні інсектицидів знищити їх неможливо — дорослі особини помирають, а личинки, які знаходяться всередині рослин, залишаються.

Відкриті вченими види грибів є для гессенської мухи та пильщика смертельними. На їх основі будуть створені аерозолі або інші засоби, які можна буде використовувати для обробки врожаю.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf