Ринок «Столичний» змінить власника?

власники Novus хочуть придбати ринок «Столичний»

Асоціація рітейлерів України повідомила, що власники Novus хочуть придбати ринок «Столичний».

Група компаній Stolitsa Group, що входить до литовської групи BT Invest, планує звернутися до Антимонопольного комітету з проханням надати дозвіл на придбання ринку агропродовольчих товарів «Столичний».

У Stolitsa Group зазначають, що прагнуть викупити ринок, щоби розширити напрями діяльності, оздоровити його фінансово-господарське становище та реструктуризувати борги підприємства. Представники групи компаній наголосили, що на працівниках, контрагентах, орендарях торговельних площ та клієнтах ринку зміна власника ніяк не позначиться.

Варто зазначити, що станом на лютий цього року ринок «Столичний» заборгував кредиторам 235 млн грн. У березні ця цифра зросла до 412 млн грн. У лютому Stolitsa Group придбала 22,5% статутного капіталу ринку та створила план для його фінансового оздоровлення через наявні боргові зобов’язання (санації).

У січні минулого року між групою компаній Stolitsa Group та Олександром Стельмахом (бенефіціарний власник 54,25% статутного капіталу ринку «Столичний») було підписано угоду, за якою його частка переходить у власність групи компаній. Упродовж 3 місяців придбання групою компаній Stolitsa Group 54,25% статутного капіталу завершиться, тому її керівники мають намір звернутися до Антимонопольного комітету з проханням надати дозвіл на угоду. Таким чином вони володітимуть 76,75% статутного капіталу.

Сфери діяльності Stolitsa Group

Група компаній реалізовує проекти нерухомості у місті Київ та області: ЖК «Варшавський», «Галактика», «Seven» та інші. Stolitsa Group входить до складу литовського інвестиційного холдингу BT Invest, основна частина активів якого зосереджена в Україні. Заснували його литовці Раймондас Туменас та Ігор Беззуб у 2008 році. Окрім цього, BT Invest займається розвитком мережі супермаркетів Novus, отож власники Novus хочуть придбати ринок «Столичний». Також холдинг будує торгово-розважальний і бізнес-центр Retroville, який планують відкрити в Києві у травні цього року.

Редакційна команда MIZEZ

Олеся Мартюк

Схожі статті по темі:

asdf