Уряд Канади викупить у фермерів надлишки продукції з благодійною метою

Уряд Канади планує викупити надлишки фермерської продукції та передати їх на благодійність. Це дозволить уникнути знищення товару та збитків, яких зазнають аграрії через карантинні обмеження. Завдяки такому рішенню уряд також зможе допомогти найбільш незахищеним верствам населення, які перебувають у скрутному становищі через кризу.

Уряд Канади викупить у фермерів надлишки продукції з благодійною метою | MIZEZ

Криза фермерства в Канаді

Падіння попиту на фермерську продукцію призвело до того, що канадські виробники зазнають значних збитків. Здебільшого це відбувається через закриття закладів харчування та готелів. Більшу частину продовольства неможливо зберігати тривалий час і вона швидко псується. Як результат — пропозиція перевищує попит. 

Через зниження попиту виробники змушені знищувати свою продукцію. Наприклад, зливати молоко до каналізації.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що подібні відчайдушні заходи з боку виробників — марнотратство. Адже люди втрачають доходи та результати своєї важкої праці. Саме тому держава, за його словами, зробить усе можливе, щоб допомогти галузі під час важкої кризи.

Заходи щодо продовольчої безпеки

Урядова програма, яка була створена для підтримки фермерів, дозволить отримати їм компенсацію за втрачений врожай. Отримані продукти будуть направлені на допомогу найбільш незахищеним верствам населення, які не мають доступу до якісної їжі.

Початковий бюджет такої кампанії становить 50 млн канадських доларів. Держава буде закуповувати великі партії продуктів та направляти до організацій, які займаються продовольчою безпекою населення. Таким чином, усі матимуть вигоду — фермери отримають кошти за результати своєї праці, а продукти потраплять до тих, хто їх потребує найбільше.

Редакційна команда MIZEZ

Лінник Лариса

Схожі статті по темі:

asdf