Сезон черешні стартував, незважаючи на заморозки

Травень 2020 року не порадував нас теплом і гарною погодою. Але незважаючи на прохолоду і тривалі дощі, українські аграрії активно готуються до збирання ранніх ягід. За словами експертів проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти" сезон продажу черешні повинен стартувати у звичний термін. В останній тиждень травня на роздрібні ринки надійшла рання черешня з господарств Півдня України (Запорізька, Херсонська та Миколаївська області) та із Закарпаття.

Нагадаємо, що в минулому році продаж черешні почався приблизно в цей же період, при тому, що погода була кращою. Однак ціни були набагато нижче: за кілограм черешні в дрібному опті на ринках і в супермаркетах просили від 30 до 40 грн. Це на 39% менше, ніж цієї весни.

Сезон черешні стартував, незважаючи на заморозки | MIZEZ

Ситуація з продажем черешні в 2020 році

Поки що українську черешню оптовими партіями не продають: в ходу дрібний опт. За кілограм солодкої ягоди зараз беруть від 50 до 70 грн (все залежить від сорту та якості продукції). Виробники заявляють, що великі партії черешні надійдуть у продаж не раніше червня, якщо погода буде цьому сприяти.

“Багато виробників черешні занепокоєні через дощі, які спостерігаються зараз по всій території України з початку тижня. Ситуація вже ускладнена тим, що черешневі сади істотно постраждали від весняних заморозків, внаслідок чого валовий збір буде набагато нижче торішнього”, — повідомив керівник проекту “АПК-Інформ”Олександр Хорєв.

Нагадаємо, що раніше деякі виробники черешні висловлювали думку про те, що вони недорахуються до 90% прибутку. Аграрії зазначали, на стан дерев негативно вплинула аномально тепла зима, яка змусила рослини квітнути раніше, ніж зазвичай.

Редакційна команда MIZEZ

Нижник Марія

Схожі статті по темі:

asdf