Урожай фруктів низької якості: що робити? | MIZEZ

Якщо ви господар саду та стикаєтеся з тим, що частина отриманого врожаю має низьку якість, то наш матеріал саме для вас. Адже такий товар не лише важко реалізувати, а й складно утилізувати.

Урожай фруктів низької якості: що робити? | MIZEZ

П’ять причин, чому врожай фруктів низької якості

Урожай з підщепи. Плодові дерева складаються з двох частин: підщепи та прищепи (пересаджена гілка або брунька сортової рослини). Інколи прищепа відмирає, а плодоносити починає підщепа. Плоди, що вона дає, зазвичай дуже низької якості, гірші за смаком і текстурою. Пам’ятайте, що подекуди розсадники плодових дерев не знищують дерева, що погано перенесли щеплення і можуть продати їх необачливому садівнику. Якщо ви помітили, що якість плодів не відповідає характеристикам сорту, дерево краще замінити. Гарного врожаю воно вже не дасть.

Неправильний догляд за садом. Дерева плодоносять гірше, якщо сад не доглядають належним чином (своєчасна та правильна обрізка крони, застосування ефективних препаратів проти шкідників і хвороб, поширених у вашій місцевості тощо). Внаслідок цього дерева можуть передчасно позбавлятися листя, повільно рости й, відповідно, давати дрібні й несмачні плоди. Шкідники та хвороби можуть безпосередньо пошкоджувати врожай, а можуть погіршувати життєдіяльність самих дерев. 

Бідні ґрунти. Дерева, висаджені на неродючих ґрунтах зазвичай не дають високих врожаїв. Вони недоотримують ні поживних речовин, ні вологи, яку такі ґрунти можуть просто не затримувати. 

Несприятливі умови вирощування. Якщо дерева знаходяться в зоні сильного затінення, вони не виробляють вуглеводів у кількості, необхідній для формування плодів хорошої якості. А якщо ваш сад знаходиться на вітряному місці, рослини зазвичай спрямовують всі сили на ріст вегетативної маси, а не на плоди. Зважайте на це, плануючи свій сад. 

Неврожайні сорти. Вони або не підходять до ваших ґрунтово-кліматичних умов, або просто... невдалі. Обирайте для свого саду нові продуктивні сорти, що можуть дати високий урожай і є стійкими до хвороб і шкідників. 

Тепер ви знаєте ймовірні причини того, чому частина врожай вашого саду низької якості та можете вирішити цю проблему.

Редакційна команда MIZEZ

Схожі статті по темі:

asdf