В Україні знизять норми хлопіріфоса в агроподукціі

В Україні знизять норми хлопіріфоса в агроподукціі Mizez.com

Комісія Комітету з питань гігієнічного регламентування (Міністерство охорони здоров'я України) має намір рекомендувати переглянути норми хлорпирифос і хлорпирифос-метилу в сільгосппродукції.

Відповідне рішення комісії було озвучено в ході засідання робочої групи з оперативного вирішення питань агрохімічного сектора, говориться в повідомленні Інформаційно-аналітичного порталу АПК України.

«За результатами наради (комісії - Ред.) Було вирішено рекомендувати МОЗ переглянути нормативи щодо допустимого вмісту залишків зазначених ЗЗР в сільгосппродукції на рівні 0,01%. Такі норми стосуються сільгосппродукції, виробленої як для внутрішнього споживання, так і не експорт », - йдеться в повідомленні.

Після вступу в силу відповідного наказу буде встановлено 6-місячний перехідний період. За інформацією Госпродпотребслужби контрольно-токсикологічні лабораторії вже готові до проведення необхідної експертизи сільгосппродукції.

Як уточнюється, такі зміни продиктовані рішенням Європейської Комісії про заборону застосування хлорпирифос і хлорпирифос-метилу в виробництві с / г продукції. Дотримання сучасних вимог ЄС дозволить Україні зберегти і наростити експорт с / г продукції на ринок ЄС, а також на ті ринки, де діють відповідні вимоги.

 

Редакційна команда MIZEZ

джерело Agroportal

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf