Як обрати крос індиків

При виборі кросу індиків для домашнього господарства треба звернути увагу на особливості. Так, за масою птаха кроси ділять на важкі, середні та легкі. Експерти нещодавно виокремили середньо важкий тип. Як правильно обрати крос для фермерського господарства?

Як обрати крос індиків

Нюанси вибору

Близько 50 років тому найбільш поширеними кросами були легкі. Пояснювалося це тим, що таких птахів було легше продати. Але із розвитком сільського господарства та промисловості, фермери почали реалізовувати свою продукцію у розділеному вигляді – на готові вироби, напівфабрикати, на м’ясо. Таким чином, зараз є попит на середній та важкий типи кросів. А якщо потрібно отримати невелику тушку, то таких птахів просто забивають раніше.

Які переваги мають легкі кроси? Так, вони характеризуються кращими відтворними якостями. Такі птахи краще пристосовуються до екстенсивних умов відгодівлі та інтенсивного вирощування. Індики не такі вимогливі до складу корма. Таким чином, вони більш витривалі, їх проще вирощувати.

Важкі кроси дають більшу живу масу та великі тушки. Вони придатні для глибокої переробки та для різних господарських потреб харчової промисловості.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf