Гаряче

Розведення індокачок: основні правила

Індокачка має другу назву – мускусна. Не дивлячись на обидві назви цієї птахи, вона не має ніякого відношення до індиків, а її м’ясо не має неприємного запаху. Навпаки – воно є дієтичним та дуже корисним. Самих же качок нескладно розводити – тому даний вид є популярним у приватних господарствах.

Розведення індокачок Mizez

Коротка характеристика

Індокачка має довгі міцні крила та широкі груди, шия та ноги короткі. Селезні відрізняються більшою масою у порівнянні із качками. Над дзьобом селезні мають мязисті нарости і шишку. Забарвлення у качок буває декількох видів. Найбільш поширеними є коричневі індокачки.

Качки стійкі до різних захворювань, не вибагливі у харчуванні, витривалі. Окрім цього, від них мало шуму, бо вони зовсім не галасливі. Не обов’язково для них і споруджувати водойму, хоча індокачки воду люблять – і при найменшій нагоді купаються. Але варто пам’ятати, що, якщо влітку можна ставити велику ємність для купання, то на зиму її варто прибрати. У індокачок сальні залози є слабкими, тому взимку пір’я може заледеніти після намокання, що призведе до загибелі птаха.

На одного селезня зазвичай має приходитись 2-3 качки. Відкладати яйця вони починають у віці приблизно 200 днів. За один сезон качка дає до 120 яєць. Кожне з них має масу від 70 до 90 грам. Зберігатися вони можуть до 18 діб. Інкубаційне яйце важить мінімум 75 грам. Каченята виводяться із яєць через 34-36 днів.

Житло для індокачок

У пташнику, призначеному для індокачок, слід створити низькі сідала, які матимуть вигляд довгої лави. Її висота – приблизно 15-20 см від полу, відстань від стіни – 35 см. Ширина такої лави – приблизно 20 см.

Пташник для качок не повинен бути вологим, індокачка не любить бруду у приміщенні. Тому підлогу слід застелити сіткою, яка дозволить легко збирати і вичищати послід, щоб птахи по ньому не ходили.

На сітчастій підлозі ставлять поїлки, а годівниці слід розмістити поодаль від води – адже птахи її не тільки п’ють, а й можуть купати, розхлюпуючи навколо. Підстилку треба регулярно змінювати, щоб вона не почала цвісти – це може призвести до зараження хворобами.

індокачка Mizez

Харчування качок

Індокачки їдять менше, ніж звичайні, але споживають майже все – вони невибагливі. Найкраща їжа для них – це волога мішанка. Так, можна дрібно нарізати траву, бадилля буряка, змішати із відходами кухні та кукурудзою. Можна давати качкам й ячмінь, але він має бути добре замоченим і в воді. Люблять індокачки й черв’яків. Якщо пташних знаходиться поряд із водоймою, то тут вони їх знайдуть вдосталь.

Пам’ятайте про те, що індокачки дуже цікаві та люблять все блискуче. Територію двору слід ретельно прибирати та не допускати появи такого сміття – цвяхів, скла, металу і т.п. Адже качки все це сприймають як їстівне. Також не можна давати качкам гарячу їжу та таку ж воду – навіть у зимовий період.

Результати розведення

Вирощування та розведення індокачок – це можливість мати на столі пісне м’ясо, смакові властивості якого нагадують дичину. Воно не має специфічного присмаку, який є у м’яса водоплавних птахів. А ось за поживністю такий варіант кращий за бройлерів. Використовувати в їжу можна не тільки м’ясо, а й крила та голову – для холодцю, шлунок та легені – для супів. Споживати можна і качині яйця, зварені круто.

М’ясо індокачок містить у собі 54% самої м’язової тканини. Воно нежирне – жиру тут від 24 до 26 %.

Найбільша їстівна частина – грудна. У селезнів вона може важити до 800 грам, у самиць – до 400 грам. Сам селезень важить від 4,5 до 5,5 кг, а качка – до 3 кг.

Індокачка птах Mizez

 

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf