Україна завершує сезон баштанних культур

Цього року сезон баштанних культур в Україні закінчиться приблизно на 2 тижні раніше, ніж минулого року. Про це повідомляють експерти, які зазначають, що причиною цьому є зменшення виробництва баштанних.

Україна завершує сезон баштанних культур

Причини ситуації

Зменшення виробництва баштанних пов’язане за тим, що площі, виділені під ці культури, скорочуються. Не останню роль зіграли й погодні умови, які є несприятливими для достигання врожаю.

Експерти говорять про те, що українські аграрії, які вирощували баштанні, у цілому задоволені нинішнім сезоном. Але це тільки, якщо оцінювати економічну ефективність. Якщо ж оцінювати сам урожай, то валовий збір якісних динь та кавунів зменшився вдвічі в порівнянні з минулим роком.

баштанні

Ситуація із зовнішніми ринками теж не краща, адже географія експорту не розширюється через карантинні заходи. Тому зараз не можна спрогнозувати, якою ситуація буде надалі.

Під час сезону 2020 вартість баштанних культур в Україні була достатньо високою. Так, виробники зараз пропонують залишки партій кавунів за ціною від 1,50 до 3,50 гривень за кілограм. А це у середньому в 2,5 рази дорожче, ніж минулого року. Останні ж партії динь пропонують по 3-5 гривень за кілограм. Вартість залежить від якості товару та сорту. Тут ситуація зберігається такою ж, як і минулого року у цей же період.

Редакційна команда MIZEZ.

Денис Кулішов

теги :

Схожі статті по темі:

asdf