Однозубка врятувала фермера в період різкого падіння цін на часник

Підприємство «Чистий продукт-С», яке знаходиться в селищі Доля в Донецькій області, змогло впоратися с різким здешевленням часнику, завдяки активному вирощуванню відразу трьох видів продукції часниківництва.

Директор підприємства, Сергій Паращенко, розповів, що на сьогоднішній день його фермерське господарство займається вирощуванням трьох основних культур: однозубка, повітряна цибулю та головки часнику. Коли в 2018 році різко впали ціни на часник, його підприємство не постраждало завдяки однозубці. На сьогоднішній день фермерське господарство вже продало свою продукцію і доказом цього є абсолютно порожні склади. Часник вдалося продати відразу з поля, тому він навіть і не встиг потрапити на склад.

Сергій Паращенко зазначив, що в список їх бізнес-партнерів входять такі ТМ, як «Варус», «Сільпо», «Метро». При цьому продукція не встигла потрапити на полиці супермаркетів ТМ «Метро». Крім того, вже були продані всі насіння однозубки: частина була відправлена ​​до країн ЄС, частина в Білорусь, а залишки ‒ на внутрішній ринок для подальшої посадки.

Директор підприємства «Чистий продукт-С» дотримується такої думки: основна помилка фермерів-початківців в тому, що вони починають висаджувати зубком. Однак таким чином дуже складно в майбутньому отримати бажаний дохід зі своєї роботи. Відмінною альтернативою часнику є повітряна цибуля. Але дана технологія має на увазі обов'язкове використання спеціального обладнання та допомоги кваліфікованих співробітників. Незважаючи на всю підготовку, саме цей метод, за словами Сергія Паращенко, приніс максимально високі результати його підприємству.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Олександр Власюк

Схожі статті по темі:

asdf