Експертна думка

Залучення інвестицій залежатиме від активності українського бізнесу

Залучення інвестицій залежатиме від активності українського бізнесу

Приваблення інвесторів в Україну вимагає зусиль з багатьох сторін, тому ключову роль у цьому процесі має відігравати внутрішній бізнес.

Так вважає заступниця міністра економіки Надія Бігун у своєму інтерв'ю для «Укрінформ».

Заступниця Міністра at Міністерство економіки УкраїниНадія Бігун, Заступниця Міністра at Міністерство економіки України

"Європейці поки що обережно ставляться до нас. Вони не повністю розбираються у специфіці ведення бізнесу тут і не поспішатимуть інвестувати без надійного місцевого партнера. Таким чином, ініціативність наших підприємців стане вирішальним фактором у залученні інвестицій. Вони повинні бути готові вкладати власні кошти та шукати партнерів для спільних інвестицій", - вважає Надія Бігун.

Вона також припускає, що можливі великі проекти, але до перемоги масштабні суперпроекти втілити малоймовірно.

"Цьогоріч головним викликом для бізнесу стане доступ до кордонів і можливість їх перетину. Важливо буде змога ввезення сировини та вивезення продукції. Доки ці проблеми залишаються актуальними, вони суттєво ускладнюватимуть ситуацію. Це ті аспекти, які важко застрахувати чи контролювати. Але ми вже повинні готуватися до великих проектів, формулювати візію розвитку і стратегію на державному рівні та рівні партнерів, щоб ефективно комунікувати наші плани", - підсумовує заступниця міністра.

Alex Slosser, CEO, Agricultural marketing expert, HoldenАлекс Слоссер, генеральний директор, експерт із сільськогосподарського маркетингу Holden

До висловлювань заступниці міністра економіки додався коментар співвласника Holden Алекса Слоссера, який акцентував на необхідності активної маркетингової позиції:

"Для успішного залучення інвестицій, наш ринок повинен використовувати всі доступні інструменти та бути проактивним. Це означає, що, крім пошуку надійних партнерів і інвестицій, компанії мають активно просувати себе, показуючи потенційним інвесторам свої переваги та можливості. Маркетинг є ключовим елементом у цьому процесі."

Денис Кулішов

Схожі статті по темі:

asdf