Експертна думка

Як обрати надійний телескопічний навантажувач: поради експерта

Нині навантажувачем у господарстві не здивуєш нікого. Проте серед різноманіття техніки та її можливостей можна загубитися.

Ми запитали у продакт-менеджера компанії «Агросем» Романа Герелиці про те, як обрати навантажувач, на які характеристики звертати увагу та яким брендам довіряти. 

Як обрати надійний телескопічний навантажувач: поради експерта | MIZEZ

При виборі навантажувача Роман Герелиця радить передусім відповісти на такі питання:

  1. В яких умовах буде використовуватися техніка?
  2. Чи передбачається робота при температурі нижче за 0 °С?
  3. Який стан покриттів, по якому пересуватиметься навантажувач?
  4. Які габарити приміщень, де використовуватиметься навантажувач?
  5. Який максимальний вантаж має піднімати навантажувач?

“Якщо Вам потрібна універсальна машина, то я б рекомендував лінійку навантажувачів Kramer. Передусім раджу звернути увагу на модель КТ-407”.

Це найбільший телескопічний навантажувач середньої платформи з відмінною координацією.

Модель КТ-407 має максимальну вантажопідйомність 4 тонни та висоту підйому стріли 7 м, що надає йому надзвичайно високу продуктивність. Максимальний прямий виліт стріли 407-го складає 3,7 м, а вантажопідйомність на повному вильоті 1,5 тонни аж до висоти 5,1 м. Вдале балансування цієї машини дає змогу вільно укомплектувати його великим 3-кубовим ковшем для вантажів з об’ємною масою до 1 т/м3.

Як обрати надійний телескопічний навантажувач: поради експерта | MIZEZ

Задля використання всього потенціалу цієї машини її укомплектовано цінними та практичними опціями:

  • Реверс вентилятора та система вакуумного очищення повітряного фільтра двигуна.
  • Система гідравлічної амортизації стріли з трьома режимами роботи: автоматичний, примусовий, виключений.
  • Гідравлічна фіксація каретки стріли з кабіни.
  • Система автоматичного повернення ковша в задане положення та функція вібрації ковша на розвантаженні.
  • Механізм повного захисту днища навантажувача – можливість рухатись по високій стерні, виключити ймовірність намотування шпагату чи сторонніх матеріалів.
  • Надзвичайна оглядовість та безпека роботи оператора комплект повноцінного кругового освітлення, а це загалом 7 галогенних фар та камера заднього ходу.
  • Шини Michelin Bibload найкращі в галузі з специфічним протектором, який адаптований для керування всіма колесами та роботі на твердому чи ґрунтовому покритті.

Як обрати надійний телескопічний навантажувач: поради експерта | MIZEZ

Система Smart Handling призначена допомогти оператору розкрити всю ефективність роботи телескопічного навантажувача Kramer та виконати потрібну роботу максимально швидко й точно.

Ця система входить в базову комплектацію телескопів Kramer та забезпечує роботу стріли в трьох режимах: режим «ківш», «штабелювання» та «ручний».

Режим «ківш» створено для роботи з сипкими вантажами. У такому режимі ківш рухається по радіальній траєкторії, яка є найшвидшою. При опусканні ковша в початкове положення здійснюється автоматичне втягування телескопа пропорційно до опускання основної стріли.

Режим «штабелювання» є ідеальним при роботі з вилами на складуванні тарних вантажів. При ввімкненні цього режиму каретка рухається по вертикальній траєкторії, а оператору не потрібно коригувати нахил каретки та виліт телескопа вертикальна геометрія руху дотримується по всьому напрямку.

Ручний режим виключає автоматичну дію телескопа чи нахилу каретки, даючи змогу оператору маневрувати та коректувати роботу навантажувача. Наприклад, на буртуванні зерна, виїмці силосу тощо.

Як обрати надійний телескопічний навантажувач: поради експерта | MIZEZ

Зміна режиму роботи здійснюється клавішним триступінчастим перемикачем на приладовій панелі.

Як обрати надійний телескопічний навантажувач: поради експерта | MIZEZ

Нагадуємо, що компанія «Агросем» вже більше 6 років є дилером John Deere на території Західної України. За цей час фермери цього регіону мали можливість перевірити техніку на своїх полях та обрати ту, яка найбільш відповідає їхнім потребам. 

За матеріалами «Агросем»

Партнерський матеріал

Схожі статті по темі:

asdf