Як доглядати за тракторами 6В від John Deere: поради експерта

Техобслуговування — важлива складова догляду за автопарком. Однак, не всі знають, що робити у період між плановим сервісним оглядом. Ми запитали у радника з технічних питань компанії «Агросем» Володимира Фрідріха про догляд за тракторами John Deere 6В.

«Усі роботи по догляду за тракторами можна поділити на щоденні та щотижневі. Якщо ви виконуватимете їх за інструкціями, то ваша техніка прослужить довго та буде надійним помічником при виконанні будь-яких робіт».

Щоденні роботи

Перед початком роботи оператор, який експлуатує трактор, повинен:

  1. Очищати зовнішню частину двигуна, видаляти пил, бруд.
  2. Перевіряти стан всіх кріплень на тракторі, за потреби дотягти чи додатково закріпити їх.
  3. Упевнитися, що на тракторі немає витікання пального, води та оливи.
  4. Спостерігати за шумом і вібрацією та викидами трактора (це глушник та сапун).

____

Якщо є шум і вібрації не такі, як завжди, необхідно спочатку визначити джерело проблеми, а вже потім — самостійно її усунути. Якщо не маєте такої змоги, зверніться до сервісної служби John Deere.

____

  1. Перевіряти рівень оливи двигуна. Він має бути в межах сектору з насічкою. Не намагайтеся постійно тримати максимальний рівень оливи , він повинен бути на 1/5 нижче від верхньої позначки.
  2. Перевіряти рівень оливи в трансмісії/гідравлічній системі. Він має бути близький до верхньої позначки.
  3. Перевіряти рівень охолоджувальної рідини. У разі потреби додати виключно оригінальну охолоджуючу рідину COOL-GARD.
  4. Зливати воду й видаляти осад із паливних фільтрів і водовідбірників (паливного сепаратора).

Щотижневі роботи

  1. Оглядати трактор на ослаблені кріпильні деталі.
  2. Оглядати шини.
  3. Змащувати шкворні рульового механізму та передній міст з механічним приводом.
  4. Змащувати приводні вали задніх коліс (в умовах високої вологості та забрудненості їх потрібно змащувати кожні 10 годин).
  5. Перевіряти й очищати акумуляторну батарею.

Крім основних зауваг, важливо правильно користуватися механізмами трактора під час виконання робіт. Передусім вмикати передній міст та блокування коліс. 

Включення переднього мосту

Механічний привід на передні колеса збільшує зчеплення з ґрунтом. Проте треба бути обережним при його ввімкненні на крутих схилах, тому що саме там є висока вірогідність перекинутися.

Під час руху по льоду, вологій чи гравійній поверхні, потрібно знизити швидкість і переконатися у правильності баластування трактора.

При роботі в полі краще за все перейти на роботу чотирьох коліс.

____

Пам’ятайте, що при розвертанні в полі потрібно правильно відключати привід переднього моста.

____

Якщо відключати механічно не дуже зручно, то необхідно збільшити радіус розвертання.

Це пов’язано з конструктивними особливостями диференціалу переднього мосту, який містить самоблокуючі муфти. Вони запобігають пробуксовуванню передніх коліс. Тому при розвертанні в полі правильно відключати привід переднього моста, щоб забезпечити довговічність його роботи.

Для збільшення терміну дії шин підключайте привід переднього мосту в полі, тільки коли він потрібен. Наприклад, коли працюєте з важкими агрегатами (перевозите важкий багаж).

Під час буксирування іноді складно відключити важіль механічного приводу на передні колеса. Щоб цього уникнути, потрібно скинути навантаження із силової передачі.

А саме:

  • знизити швидкість і кілька метрів проїхати по прямій;
  • зупинити трактор, потім рухатися заднім ходом;
  • підняти робоче обладнання.

Вмикання блокування задніх коліс

Якщо під час польових робіт чи руху загалом одне колесо починає втрачати зчеплення, потрібно зупинити трактор, включити блокування диференціала та вижати педаль блокування диференціала вниз. Колеса трактора при цьому не повинні крутитися або можуть крутитися з тією швидкістю, яка була до включення блокування диференціала.

По можливості вмикайте блокування диференціала перед можливим пробуксовуванням.

Коли зчеплення коліс стане однаковим, блокування автоматично відключиться за рахунок пружини. Якщо цього не сталося, вижміть одну педаль гальма, а потім — іншу.

У разі якщо періодичне ковзання повторюватиметься кілька разів, а потім шини зчіплюються з ґрунтом, тримайте педаль блокування диференціала у ввімкненому положенні.

____

Пам’ятайте, що експлуатувати трактор на високій швидкості і повертати при включеному блокуванні диференціалу суворо заборонено!

____

Як бачимо, самостійний догляд у період між плановим сервісним оглядом — це ваш надійний помічник у забезпеченні безперебійної роботи техніки.

А вже професійну підтримку нададуть експерти сервісної служби «Агросем»!

За матеріалами «Агросем»

Схожі статті по темі:

asdf