Держгеокадастр озвучив процедуру передачі земель ОТГ

Нещодавно у Держгеокадастрі заявили про початок процедури передачі земель об’єднаним територіальним громадам. Для цього у відомстві планують зробити три основні кроки. Про це повідомив голова Держгеокадастру Роман Лещенко, зробивши пост на власній сторінці у соцмережі.

Як буде проходити процедура передачі?

Нещодавно у Держгеокадастрі заявили про початок процедури передачі земель об’єднаним територіальним громадам. Для цього у відомстві планують зробити три основні кроки. Про це повідомив голова Держгеокадастру Роман Лещенко, зробивши пост на власній сторінці у соцмережі. Як буде проходити процедура передачі? Держгеокадастр анонсував декілька етапів, під час яких будуть проведені необхідні для передачі процедури. Так, спочатку ОТГ проведуть сесію із новообраними головами – і повідомлять про це відомство. Після цього у геокадастрі підготують акт прийому передачі, де будуть вказані земельні ділянки. Тільки після підписання документів ОТГ можуть зареєструвати право власності на нерухоме майно у реєстрі речових прав. Це буде право комунальної власності на землю. Після цього ОТГ можуть повноцінно розпоряджатися земельними ділянками сільськогосподарського призначення. Звичайно, на повне проведення процедури буде треба певний час.

Держгеокадастр анонсував декілька етапів, під час яких будуть проведені необхідні для передачі процедури. Так, спочатку ОТГ проведуть сесію із новообраними головами – і повідомлять про це відомство. Після цього у геокадастрі підготують акт прийому передачі, де будуть вказані земельні ділянки.

Тільки після підписання документів ОТГ можуть зареєструвати право власності на нерухоме майно у реєстрі речових прав. Це буде право комунальної власності на землю. Після цього ОТГ можуть повноцінно розпоряджатися земельними ділянками сільськогосподарського призначення. Звичайно, на повне проведення процедури буде треба певний час.

Редакційна команда MIZEZ.

Щоб отримувати новини вчасно, підпишись на наш телеграм-канал

Марія Семенчук

Схожі статті по темі:

asdf